Text Size

Onze hulpmiddelen, een zorg minder

Deze rolstoeltoegankelijke vakantiewoning is aangepast voor rolstoelgebruikers en/of mensen die slecht ter been zijn. Naast de verschillende aanpassingen in de vakantievilla zijn er ook nog een aantal hulpmiddelen aanwezig. De hulpmiddelen staan hieronder beschreven. Indien u gebruik wenst te maken van een of meerdere hulpmiddelen kunt u dit aangeven op het reserveringsformulier. Het gebruik is gratis. De hulpmiddelen zijn geschikt voor mensen met een gewicht tot 110kg.

Hoog laag bed.
Het hoog laag bed is geïntegreerd in het tweepersoonsbed. Het bed is elektrisch in hoogte versteld verstelbaar tussen 50 en 110 cm. Ook het hoofd-en voeteneinde kan elektrisch versteld worden.

 

 

 

 

Doucherolstoel / toiletrolstoel (zelfrijder)
Voor douchen of toiletbezoek kunnen onze gasten gratis gebruik maken van de aanwezige douche/toiletrolstoel. Deze rolstoel heeft een comfortabele zachte zitting en voetsteunen, 24 inch wielen en opklapbare armleuningen.

 

 

 

 

Doucherolstoel / toiletrolstoel (i.c.m. zwembadlift)
Dit doucherolstoeltje met twee armleuningen is geschikt voor douchen en toiletgebruik. Het douchestoeltje kan ook gebruikt worden in combinatie met de zwembadlift. 

 

 

 

 

Zwembadlift
De zwembadlift is de perfecte oplossing voor gehandicapten. Met hulp gaan overzitten op of rollend vanuit het huis in het bijbehorende doucherolstoeltje kunnen mindervaliden gemakkelijk gebruik maken van het zwembad en/of de jacuzzi.

 

 

 

 

Drijfmiddelen
Een zwemvesten, drijfslangen en een zwemkraag zijn gratis beschikbaar voor de gasten van deze vakantiewoning.

 

 

 

 

 

Tillift (passief)
Een mechanische tillift met verschillende maten tilslings (S, M, L, XL) is aanwezig om de gehandicapten over te tillen van rolstoel naar bed en omgekeerd.

 

 

 

 

Tilslings

 

 

 

 

 

 

Tillift (actief)
Een tillift die gebruikt kan worden voor het tillen van mensen die met steun nog kunnen staan.

 

 

 

 

 

Tillift, elektrisch 4-punt
Met elektrisch bedienbaar juk

 

 

 

 

 

Tillift, elektrisch 2-punt
Te gebruiken in combinatie met 2 punts tilsling of tilbeugel

 

 

 

 

 

Douchebrancard (verrijdbaar)
Indien de aanwezige doucherolstoel niet voldoende stabiliteit geeft kunnen onze gasten ook gebruik maken van de douchebrancard. De mindervalide kan hierop liggend gedoucht worden.

 

 

 Papegaai met triangel
Voor het omdraaien in bed en het recht op gaan zitten staat in de aangepaste slaapkamer een papegaai met triangel.

 

 

 

 Toiletverhoger
Met de toiletverhoger kan het toilet 10 cm verhoogd worden. De hoogte wordt dan 50 cm waardoor senioren en gehandicapten makkelijker kunnen opstaan van het toilet.

 

 

 

 

Strandrolstoel, drijven
Heerlijk om af te wisselen tussen zonnen en een beetje verkoeling zoeken in zee

 

 

 

 

 

Strandrolstoel, wandelen
Met een beetje lef en een beetje hulp kunt u plezier hebben van deze strandrolstoel. Een zalige wandeling maken op het strand of toch even de zee in. Het zeewater is altijd aangenaam van temperatuur. in de zomer loopt dit op tot 30 graden.

 

 

 

 

Strandrolstoel, zwemmen
Eenvoudige hulp voor de korte afstand naar zee.

 

 

 

 

 

Po
De po kan gebruikt worden in combinatie met de douche/toiletrolstoel of indien nodig op bed.

 

 

 

 

 

Oprijgoten
Voor de gasten zijn een set oprijgoten beschikbaar. Die kunnen gebruikt worden om met een rolstoel een plaatselijke taxi in te rijden of om enkele treden van bijvoorbeeld een toeristische attractie te overbruggen.

 

 

 

 

Scootmobiel
3 wiel elektrische scooter, heerlijk hulpmiddel om de omgeving te verkennen